Nepnieuws,

Het is ruim een jaar geleden dat Hillary Clinton de deksel op de neus kreeg. Ze werd niet de eerste vrouwelijke  president van de VS. Als één van de redenen van het verlies is wel het nepnieuws genoemd, dat door de Russen de ether in is geslingerd en de Amerikaanse kiezer op het verkeerde been heeft gezet.  Sindsdien wijzen velen naar het Oosten als het gaat om nepnieuws. Maar vanwaar nu die ophef??

Lees meer

Afdrukken E-mail

In de Van Schoo-lezing van 1 september jl. zoekt CDA voorman S. van Haersma Buma vaste grond onder de voeten voor zijn visie. Hij stelt deze te vinden in de joods-christelijke traditie. De interpretatie door de CDA voorman van de joods-christelijke traditie heeft inmiddels tot acties en reacties geleid.  (Trouw, 11, 15, 21 en 23 oktober 2017) Rabbijn Jody van der Kamp keert het CDA de rug toe omdat hij de toon van de CDA voorman tegen de komst van de ‘vreemdeling’ te hard vindt. 

Lees meer

Afdrukken E-mail

Het lijkt er nu toch te gaan komen: het onderwijs laat zich roeren. Dat is helaas een noodzaak. De politiek heeft weinig oog voor de ontwikkeling van komende generaties.

Lees meer

Afdrukken E-mail

De burger heeft het voor het zeggen in de democratische landen. Het wensenlijstje van de burger is echter lang. Het lijstje met bijbehorende plichten opvallend kort. Dat maakt het politiek bedrijf tot een volwassen taak.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Een publieke doodswens

Ten overstaan van tv-kijkend Nederland werd D-66 leider Pechtold  geconfronteerd met een indringende doodswens. Er viel volgens een eerbiedige stilte. Juist die stilte toonde een geweten, dat leeft en werkt. Alle andere politieke zaken vielen erbij in het niet. Iedereen ervoer kennelijk waar en wanneer het er echt om draait.

Lees meer

Afdrukken E-mail